„Akacijų alėja“ ruošia puikių įspūdžių dozę

  • Teksto dydis:

Liepos 12 d. bardų festivalis „Akacijų alėja“ žada neeilinę geros muzikos ir prasmingų tekstų dozę. Prognozuojama, kad Kulautuvos pušų amfiteatrą užpildys rekordinis žiūrovų būrys.

Liepos 12 d. bardų festivalis „Akacijų alėja“ žada neeilinę geros muzikos ir prasmingų tekstų dozę. Prognozuojama, kad Kulautuvos pušų amfiteatrą užpildys rekordinis žiūrovų būrys.

„Kas lips į keturiolikto festivalio sceną, sužinosite jau netrukus. Dar kiek paintriguosiu... Tačiau galiu atskleisti: drąsiai pažadame neeilinę muzikos ir poezijos šventę. Dalyvių sąraše rasite ir Lietuvos dainuojamosios poezijos pionierių, ir legendinių atlikėjų, ir debiutantų bardų scenoje, ir net pasaulinio lygio megažvaigždžių. Sąrašas solidus – dėl kiekvieno dalyvio verta rezervuoti liepos 12-ąją „Akacijų alėjai“,  – šypsodamasis sako festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Festivalį 17 val. tradiciškai pradės jaunieji bardai. Vėliau į sceną žengs publikai gerai žinomi atlikėjai, kurie skleisis netikėtomis spalvomis, taps vienas kitą papildančia mozaika. Net aštuoni dalyviai bus „Akacijų alėjos“ debiutantai, trys – jau kadaise girdėti festivalyje.

Nors festivalio dalyvių vardai lieka paslaptyje, festivalio organizatoriai ištikimajam klausytojui pateikia užuominų, kas džiugins ausį ir akį šiemet. Liepos 12 d. publikai sielą apnuogins architektas, skaudžiai pilietinei parodijai į roko sceną atsinešęs grimą ir uniformos kostiumą. Pasirodys ir niekaip neapsisprendusieji, kas jiems geriau: vaidinti ar muzikuoti. Todėl vaidindami jie muzikuoja ir muzikuodami vaidina. Dainuojamąją poezija lies ir tradicinis festivalio dalyvis, be kurio sunkiai beįsivaizduojama „Akacijų“ scena. 

Festivalio kulminacija taps unikalus svečio iš užsienio pasirodymas. Su jo dainomis užaugo dabartinio jaunimo seneliai. 

Dar viena gera žinia – renginys nemokamas. Daugiau informacijos – www.akacijualeja.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių