„Akacijų alėja“ atskleidžia ilgai lauktą dalyvių sąrašą

  • Teksto dydis:

Liepos 12 d. Kulautuvoje vyksiantis bardų festivalis iki šiol intrigavo tik užuominomis apie dalyvius. Iki festivalio likus trims savaitėms, renginio organizatoriai atverčia kortas ir įvardija, kas džiugins ištikimųjų dainuojamosios poezijos klausytojų ausis ir širdis.

Keturioliktame bardų festivalyje – daug „Akacijų alėjos“ debiutantų. Tai  – grupės „Antis“ lyderis, Sąjūdžio balsas Algirdas Kaušpėdas, „Bix“ siela Samas, dainų autorė ir atlikėja Bjelle, profesionalių aktorių-mimų duetas „Neteisėtai padaryti", aktorius Ainis Storpirštis.

Festivalio debiutantu galima vadinti ir talentingų kūrėjų artelę – „Keistuolių teatrą". Tiesa, du jo lyderiai „Akacijose“ jau dalyvavo kaip solistai.    

Su festivalio debiutantais į sceną žengs ir nuolatiniai dalyviai. Tai, be abejonės, bus Virgis Stakėnas – dainų autorius ir atlikėjas, vienas Lietuvos dainuojamosios poezijos pionierių. Po septynerių metų į festivalį iš Airijos grįš gupės „Airija“ dainininkas Nojus (Darius Mileris). Pasirodys ir etnokultūrologas, atlikėjas, aukštaitiškos tarmės puoselėtojas Algirdas Svidinskas. Šalia šių talentų stos V. Kernagio konkurso ir respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos konkursų laureatas Matas Stonkus.

„Nesu grojęs tokiai auditorijai, todėl labai džiaugiuosi. Man muzika – yra viskas. Ja gyvenu, – sako septyniolikmetis muzikantas, gebantis groti gitara, lūpine armonikėle ir pianinu, kuriantis ne tik muziką, bet ir dainų žodžius. – Į savo kūrybą sudedu viską. Maišau regį, bliuzą, fanką, džiazą. Grodamas išsilieju“.

Į renginį atvyks ir svečias iš užsienio. Tai žmogus, su kurio dainomis užaugo dabartinio jaunimo seneliai. Bet apie jį organizatoriai žada papasakoti atskirai.     

Bardų festivalis nemokamas. Daugiau informacijos – www.akacijualeja.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nevažiuokit šįmet nieko gero

nevažiuokit šįmet nieko gero portretas
Aina šikt dar šitas ,,,,,,sąjudininkas""""" žinom, žinom... ir dar bix, geriau nevažiuot šįmet.

Senamis

Senamis portretas
Gerai, kad tai vyks ne Kaune senamiestyje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių