Triušiai nuo potvynio gelbėjosi ant avių nugarų

  • Teksto dydis:

Naujojoje Zelandijoje trys laukiniai triušiai nuo potvynio išsigelbėjo užsiropštę ant avių ir išplaukę ant jų gauruotų nugarų.

64 metų Fergas Horne'as (Fergas Hornas) pasakojo, kad ūkininkauja nuo 15 metų, kai išėjo iš mokyklos, bet niekada dar nematė tokio dalyko.

Šeštadienį jis pliumpino per lietų gelbėti 40-ies kaimyno avių Pietų salos ūkyje netoli Danidino ir jau iš toli pamatė kažkokius tamsius pavidalus.

Vyras sutriko, nes žinojo, kad kaimynas, kuris tuo metu buvo išvykęs į sūnėno vestuves Rusijoje, nelaiko jokių juodagalvių avių. Priėjęs arčiau jis ėmė manyti, kad tai kažkokios nuolaužos, plūduriuojančios vandenyje po smarkios audros, užklupusios regioną ir privertusios F.Horne'ą palikti savo namus.

Galiausiai jis suprato, kad užsilipę ant avių keliauja susivėlę triušiai: du ant vienos avies ir trečias – ant kitos.

„Iš pradžių negalėjau tuo patikėti“, – sakė jis.

Žmogus pamanė, kad be įrodymų juo niekas nepatikės, tad išsitraukė telefoną, kad padarytų nuotrauką, kuri, jo manymu, turėjo patikti jo vaikaičiams. Tačiau netyčia jis nufilmavo trumpą filmuką.

„Tai „Samsung“ ar išmanusis telefonas, ar kaip ten jis vadinamas. Keikiu jį kiekvieną dieną. Aš visiškai neišmanau technologijų“, – sakė jis.

Vis dėlto F.Horne'ui pavyko įamžinti akimirką. Pasak jo, avys glaudėsi viena prie kitos ant kalvelės tame ūkyje, stovėdamos maždaug 8 cm gylio vandenyje.

Pasak F.Horne'o, triušiai atrodė sušlapę, bet ant avių nugarų jautėsi visai patogiai ir ramiai.

Naujosios Zelandijos ūkininkai triušius laiko kenkėjais ir F.Horne'as sakė, kad pamatęs triušį paprastai į jį iškart šauna.

Joms šokinėjant per vandenį triušiai turėjo pasistengti, kad išsilaikytų.

„Tačiau jie parodė tiek iniciatyvos, tad pamaniau, kad jie nusipelnė gyventi, šitie triušiai“, – sakė jis.

F.Horne'as kaimyno avis nuginė į sausą vietą už maždaug 50 metrų. Avims tai nepatiko.

„Joms šokinėjant per vandenį triušiai turėjo pasistengti, kad išsilaikytų“, – sakė F.Horne'as. Pasak jo, atrodė, kad triušiai letenėlėmis kabinosi į vilnas. Galop, jau priartėjus prie sausumos, triušiai nukrito, bet sugebėjo išsikepurnėti.

Vėliau tą pačią popietę F.Horne'as ten grįžo. Potvynio vandenys seko, visos avys buvo sveikos, o triušiai jau seniai buvo dingę.

F.Horne'o namas taip pat liko sausas.

Nufilmuotą medžiagą jis vėliau nusiuntė sūnui, kuris ją persiuntė vietos laikraščiui ir paskelbė feisbuke, nes pats F.Horne'as paskyros feisbuke neturi.

„Nuo tada viskas tiesiog pasidarė beprotiška“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių