Iranietiška sriuba


Rudens receptas

1 šaukštas alyvuogių aliejaus,

1 svogūnas,

20 g miltų,

50 g graikinių riešutų,

50 g džiovintų abrikosų,

1 šaukštas džiovintų mėtų,

1 šaukštas vaistinės ožragės sėklų,

1 druskos,

750 ml daržovių sultinio,

400 g natūralaus skonio jogurto,

1 šaukštelis indiškų prieskonių "Chana Masala".

Smulkiai sukapotą svogūną apkepti aliejuje, suberti miltus ir juos kepti apie 3 min. Suberti kapotus riešutus, smulkiai supjaustytus abrikosus, mėtas, sugrūstas ožragės sėklas ir druską, praskiesti sultiniu, virti apie 20 min. Išvirusią sriubą suplakti smulkintuvu. Į atskirą dubenėlį supilti jogurtą, į jį šliūkštelėti samtį sriubos, gerai išmaišyti ir mišinį supilti į sriubą. Sriubą dar 4–5 min. palikti ant silpnos ugnies, kad sušiltų, tik jokiu būdu – neužvirti. Galiausiai paskaninti indiškais prieskoniais.


Šiame straipsnyje: sriuba

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių