T. Rimgailos sužadėtinė Liucina: namuose jis visai kitoks (receptas)

Šokėją Tadą Rimgailą visi įpratę matyti scenoje, pasitempusį, elegantišką, susikaupusį. Kiekvieną šeštadienį LNK “Žvaigždžių duetų” scenoje su partnere Monika Linkyte jis siekia iškovoti aukščiausius komisijos balus ir žiūrovų simpatijas. O koks Tadas yra namuose, geriausiai žino jo sužadėtinė Liucina, su kuria šokėjas susipažino savo geriausio draugo ir Liucinos sesers vestuvėse.

„Kai susipažinome, maniau, kad neturėsime apie ką šnekėti. Jis šokėjas, visada pasitempęs, galvojau, tik šokiai jam galvoje. Kai pabendravome, supratau, kad temų spektras gali būti įvairiausias. Neretai žmonės tapatina jo kuriamą personažą, kurį mato ekrane, ir jo asmenybę. Iš tiesų Tadas švelnus ir mielas, o jo vaidmuo scenoje yra tik jo vaidmuo. Namuose jis visai kitoks”, - pasakoja Liucina. Nors Tado didžiąją laiko dalį atima darbas, namų ruošos darbų jis nevengia ir visų buities rūpesčių ant žmonos pečių užkrauti tikrai neketina.

Su būsimąja Tado nuotaka jau pažįstama ir jo scenos partnerė Monika. Prieš kelias dienas Monikos namuose trise jie gamino Tado ir Liucinos draugų ypač mėgstamus keksiukus. “Aš juos vadinu dietiniais. Tarp ingredientų nėra net sviesto, užtat yra bananų. Juokauju, kad šiais keksiukais galiu ir pasaldinti Tadui gyvenimą ir išlaikyti jo figūrą. Tačiau tik tada, jei jų nepuoštume, nes visos kalorijos čia slypi papuošime. Tada prasideda: ir plakta grietinėlė, ir karamelė, ir šokoladas”, - šypsosi Liucina.

Tačiau ne kalorijas Tadas skaičiuoja, o džiaugiasi būsimosios žmonos talentu gaminti. Jis visada stengiasi valgyti namuose, atsisako kavinių. Juk ir skaniau, ir sveikiau, ir su mylima moterim visada gera.

Liucina dalijasi savo ypatinguoju receptu:

Vyras, pirmą kartą gyvenime laikydamas smulkintuvą arba tarką, sutrina 3 labai sunokusius bananus. Jo projekto partnerė sumaišo 250g miltų, 7 valgomuosius šaukštus cukraus (rudasis suteiks kiek karamelinio skonio), pusę arbatinio šaukštelio sodos ir visą šaukštelį kepimo miltelių, o mylimoji - suplaka 2 kiaušinius ir 125 ml aliejaus. Visi ingredientai sujungiami į vieną masę, į kurią galiausiai įdedama 50g juodojo šokolado gabaliukų – niekas nedraudžia šį kiekį padidinti! Gauta tešla supilama į keksiukų formeles, dedama į įkaitintą orkaitę ir 20-25 min. kepama 180C° temperatūroje.
Ant atvėsintų keksiukų dedame plaktos grietinėlės ar vanilinio kremo, užpilame karamelės arba klevų sirupo ir papuošiame keliais „Snickers“ šokoladuko gabaliukais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

  • Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

    Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...

  • Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)

    Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...

Daugiau straipsnių