- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Keksiukai – tarsi įprastas desertas, tačiau šiek tiek pakeitus produktus galime išgauti visai netikėtą skonį.
Reikės
500 ml vandens,
150 g miltų,
1 šaukšto kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio druskos,
1 kiaušinio,
1 šaukšto medus,
0,5 stiklinės pieno,
2 šaukšto riešutų,
2 šaukštų aliejaus,
6 šaukštų ryžių,
1 šaukštelio sviesto.
Paruošimo būdas
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Pieną truputį pašildykite ir jame ištirpinkite medų. Tada į pieną įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į šį mišinį suberkite ryžius, riešutus, dar kartą išsukite ir supilkite ant sumaišytų biriųjų produktų (mišinys turėtų būti vientisas, auksinės spalvos).
Masę 10 min. palaikykite šaldytuve, tada ją supilstykite į sviestu pateptas keksiukų formeles (nepripilkite pilnų formelių!) ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Kai iškeps, keksiukus išimkite iš orkaitės ir truputį aptepkite sviestu.
Tie, kurie mėgsta, keksiukus gali paskaninti įdaru. Jį galite pasirinkti pagal skonį – tinka šokoladas, džiovinti obuoliai, slyvos, įvairūs riešutai, razinos ir kt.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...
-
Pikantiškos salotos – sveikiau
Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...