Avižinė košė gali būti ypač gardi

  • Teksto dydis:

Gaminant košę svarbiausia yra geri ingredientai ir tam tikros gudrybės. Jei tinkamai ją ruošite, košė bus kreminė ir neprireiks naudoti grietinėlės, o tinkamai pasirinkę priedus, ją mielai virsite kasdien pusryčiams.

Pirmiausia, jums reikalingos geros avižinės kruopos. Rinkitės nesmulkintas kruopas – jas virti reikės ilgiau, tačiau tai tikrai verta daryti: išvirusios jos pavirs nuostabia koše.
Kitas svarbus dalykas – tinkamas atskiedimas. Vieno didelio puodelio avižinių kruopų užteks keturioms porcijoms, o jį užpilti reikia trimis puodeliais vandens. Viską užvirkite ant didelės ugnies, po to ją sumažinkite ir virkite toliau.

Svarbus ingredientas, kurį pamiršta daugelis žmonių, yra druska. Ji būtina košei, todėl įberkite nemažą žiupsnį į beužverdančią košę ir išmaišykite.
O dabar paskutinis ir svarbiausias patarimas: reikia, kad avižos suskiltų, todėl košę būtina nuolat maišyti. Tam itin tiks medinis šaukštas. Košė turi virti apie 15 min., bet jau po 5 min. ji ims minkštėti. Vis dėlto maišykite iki pat virimo pabaigos.

Išvirtą košę būtina pagardinti. Štai kelios sveikos idėjos, kad kasdienė košė būtų vis kitokio skonio:

  • vyšnių uogienė, susmulkintos kakavos pupelės ir susmulkinti lazdynų riešutai;
  • šalavijų (chia) sėklos, šaukštelis medaus, šviežios figos ir valgomasis šaukštas neriebaus natūralaus jogurto bei susmulkinti migdolai;
  • sutarkuotas obuolys, susmulkinti graikiniai riešutai ir supjaustytos kelios raudonos vynuogės;
  • šilauogės, šviežios braškės ir smulkiai supjaustytas persikas.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
  • Šilauogių dovanos žmogui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šilauogių dovanos žmogui (receptai)

    Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...

  • Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
    Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas

    Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...

  • Daržo dovanos: pomidorai žiemai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Daržo dovanos: pomidorai žiemai (receptai)

    Vienas po kito noksta raudonskruosčiai pomidorai – nebespėjame suvalgyti. Šias daržoves lengva išsaugoti – tereikia pasiruošti jų žiemai. Tam pravers kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės receptai, kurie patik...

  • A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai
    A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai

    Nori pakeisti pasaulį – pradėk nuo savęs, įsitikinęs Alfas Ivanauskas. Žinomas šefas visus ragina visur ieškoti tvaresnių alternatyvų. Šįsyk – apie vasaros poilsį ir iškylas gamtoje. Tvarumo idėjas puoselėjan...

  • „Iki“ – akcija lašišai: du receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams
    „Iki“ – akcija lašišai: du receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams

    Net 41 proc. nuolaida – su tokia akcija lašišai „Iki“ pradeda dar vieną naudingų pasiūlymų kupiną Taupymo žaidynių savaitgalį. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, rugpjūčio 1–4 dienomis, su „Iki“ loja...

    1
  • Gaiviame valgiaraštyje – lengvi patiekalai su kaulavaisiais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaiviame valgiaraštyje – lengvi patiekalai su kaulavaisiais (receptai)

    Kaulavaisiams sunku atsispirti – jie gardūs, sultingi, spalvingi, tinka ne tik kokteilių ar glotnučių gamybai, bet ir košių, salotų gardinimui. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kau...

  • Vasarą nepamainomi šaltibarščiai: nuo protėvių – ant šiandienio stalo <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Vasarą nepamainomi šaltibarščiai: nuo protėvių – ant šiandienio stalo (receptai)

    Karštymečiu dažno lietuvio valgiaraštyje įsitvirtina šaltibarščiai. Gaivi rausva sriuba tokia populiari, kad šalyje netgi vyksta šaltibarščių festivaliai. Pasak istorikų, šis patiekalas Lietuvoje v...

    6
  • Vasaros valgiaraštyje – grilyje keptos daržovės
    Vasaros valgiaraštyje – grilyje keptos daržovės

    Be tradicinių šašlykų ir kepsnių, vis dažniau ant grotelių atsiranda ir daržovių. Skaniai paruoštos daržovės gali virsti tikru hitu – tereikia nebijoti pasidairyti jų įvairovės ir grilio vakarėlis įgaus žymiai daugiau ...

Daugiau straipsnių