Lepečkojo nasruose: lokys grobio taip lengvai neatsisako

Gamtininkas, grizlių tyrinėtojas Bradas Josephsas, kurdamas filmą apie grizlius Aliaskoje dažnai filmuodavo juos iš arti su paslėpta mažyte „GoPro“ kamera. Dažniausiai lokiai į ją mažai tekreipė dėmesio, tačiau vienas jaunas grizlis nusprendė, kad ši keista akutė turėtų būti gardi. Žvėris pamėgino kamerą suvalgyti.

Tyrėjas stebisi, jog kamerai nebuvo padaryta didelė žala, išliko visas vaizdo įrašas. Šie vaizdai bus panaudoti dokumentiniams filmams apie grizlius, kuriamus BBC bei „Discovery“ televizijų.

Internautai ne tik žavėjosi netyčia pagautu vaizdu, tačiau ir priminė tyrinėtojui tragiškai pasibaigusia Timočio Treadwello istoriją - šis tyrinėtojas taip įsijautė į buvimą šalia lokių, jog buvo įsitikinęs, kad įmanoma priversti grizlį atsitraukti. 2003-aisiais jį ir jo merginą panašioje vietovėje sudraskė lokiai. Žmonės perspėjo Bradą būti atsargų šalia lokių.

Bradas Josephsas nuo 2005-ųjų rengia ekspedicijas, kurių metu stebimi grizliai, baltieji lokiai, Kinijos pandos arba organizuoja specialiai fotografams skirtus poliarinių naktų stebėjimus.

Labiausiai jis domisi lokių ekologija ir gyvensena, dalyvauja įvairiuose projektuose Aliaskoje. Daugiausia jis dirba Katmai nacionaliniame parke, Churchilio, Manitobos parkuose. 
B. Josephsas save vadina „priklausomu nuo lokių“. Jo vaizdo įrašų kanalas portale youtube jau susilaukė daugiau nei 5 milijonų peržiūrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių