Barackas Obama tituluojamas „Prezidentu 2.0“

Šiandien į JAV prezidentus inauguruojamas Barackas Obama greičiausiai išsikovos teisę pasilikti savo išmanųjį telefoną. Nors Baltųjų rūmų saugumo patarėjai rekomendavo jo atsisakyti.

B.Obama yra vienas aukščiausio lygio pareigūnų pasaulyje, kuris yra įpratęs naudotis išmaniuoju telefonu ir mobiliuoju paštu. Viename interviu jis teigė, kad telefonas jam padeda palaikyti ryšį su išoriniu pasauliu ir iš girsti ne vien tik jo komandos narių nuomones.

B.Obama vadinamas pirmuoju "internetiniu" JAV prezidentu, dažnai pasitelkiančiu įvairias technologijas tiesioginiam ryšiui su žmonėmis palaikyti. Jis turi daugiau kaip 1mln. gerbėjų svetainėje "MySpace", 3,7 mln. rėmėjų socialinėje svetainėje "Facebook", taip pat yra įkūręs TV kanalą portale "Youtube". Be to, būsimojo prezidento tinklalapyje buvo sukurta speciali duomenų baė, kurioje žmonės gali palikti savo siūlymus ir vertinti kitų idėjas.

Šiuo metu Baltųjų rūmų administracija sprendžia, kaip reikės elgtis su e pašto laiškais, kuriuos siųs būsimasis prezidentas, mat įstatymai reikalauja visą prezidento korespondenciją kopijuoti ir išsaugoti.

Beje, kadangi B.Obama naudojasi JAV populiariu įtaisu "BlackBerry", rinkodaros specialistai yra paskaičiavę, kad atnešama nauda šiuos įtaisus gaminančiai bendrovei prilygsta 50 mln. JAV dolerių vertės reklamos kampanijai.

Antraštėje minimas titulas "Prezidentas 2.0" kildinamas iš termino "Internetas 2.0", kuriuo vadinamos per paskutinius keletą metų pasirodžiusios naujosios interneto priemonės, tokios, kaip socialiniai tinklai, video svetainės ar internetotinklaraščiai.


Šiame straipsnyje: ObamaBlackberry

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Drasus ir sumanus Obama
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių